Page 1 of 2

Extra plug found

Posted: Tue Feb 13, 2018 8:11 pm
by Papa mike
While putting on shinguards found unplugged 2 wire female, appears to go to hack. Also at 45 mph get spitting and farting til 50mph . Just started today, 250 miles on new 2017 m70. Was running good last ride.

Re: Extra plug found

Posted: Tue Feb 13, 2018 8:59 pm
by BillyG
Horn.

Re: Extra plug found

Posted: Tue Feb 13, 2018 9:46 pm
by Penrod
When my 2015 cT was new there were times when it would spit and sputter. Eventually, ot stopped. Perhaps the map needs to be updated at the dealers.

Re: Extra plug found

Posted: Tue Feb 13, 2018 10:01 pm
by Papa mike
Supposed to have or map installed. Just started farting today. Not sure if I unplugged something but female plug goes to hack.

Re: Extra plug found

Posted: Tue Feb 13, 2018 10:22 pm
by windmill
It started farting, and you found an unplugged connector after installing leg guards? Maybe something else like a sparkplug wire is loose too.

Re: Extra plug found

Posted: Wed Feb 14, 2018 2:29 am
by Papa mike
Thanks guys, I will look again in the morning. Don't believe in such obvious co incidences. I figure now it must have been caused by me.

Re: Extra plug found

Posted: Wed Feb 14, 2018 2:56 am
by windmill
Papa mike wrote:Thanks guys, I will look again in the morning. Don't believe in such obvious co incidences. I figure now it must have been caused by me.
One time I had an intermittent power loss on my Patrol. After much frustration it occurred to me that it started right after putting the windscreen back on. Turns out I pinched the wire from the right handlebar switch with the mounting clamp which was causing an intermittent short of the kill switch.

Re: Extra plug found

Posted: Wed Feb 14, 2018 9:19 am
by hotflash44
Papa mike ,yeah worth a look, old school saying is if the machine started working different right after you work on it, its probably somewhere in that area to start looking. good luck! :cheers:

Re: Extra plug found

Posted: Wed Feb 14, 2018 9:36 am
by Speedbump
Right side O2 sensor wires?

Re: Extra plug found

Posted: Wed Feb 14, 2018 11:08 am
by Beastmaster
When I received my bike and was looking it over with the dealer I found a double female connector unplugged. It is located on the right side, forward and above the right cylinder and I asked what it was for and was told "don't worry about it". I always hate answers like that so I pressed him and was told it is a diagnostic port. Not sure if yours might be the same or if its related to your maintenance.

Re: Extra plug found

Posted: Wed Feb 14, 2018 11:35 am
by gobium
Beastmaster wrote:When I received my bike and was looking it over with the dealer I found a double female connector unplugged. It is located on the right side, forward and above the right cylinder and I asked what it was for and was told "don't worry about it". I always hate answers like that so I pressed him and was told it is a diagnostic port. Not sure if yours might be the same or if its related to your maintenance.
I guess on 2017 imwa moved the DP to right side with 2 wires.
My 2015 is 6 wires and located behide the left cover

Re: Extra plug found

Posted: Wed Feb 14, 2018 11:41 am
by windmill
gobium wrote:
Beastmaster wrote:When I received my bike and was looking it over with the dealer I found a double female connector unplugged. It is located on the right side, forward and above the right cylinder and I asked what it was for and was told "don't worry about it". I always hate answers like that so I pressed him and was told it is a diagnostic port. Not sure if yours might be the same or if its related to your maintenance.
I guess on 2017 imwa moved the DP to right side with 2 wires.
My 2015 is 6 wires and located behide the left cover
I think that dealer is smoking crack, the data port on my 2018 M70 is a 4 wire connector in the headlight shell.

Re: Extra plug found

Posted: Wed Feb 14, 2018 11:43 am
by gobium
windmill wrote:
gobium wrote:
Beastmaster wrote:When I received my bike and was looking it over with the dealer I found a double female connector unplugged. It is located on the right side, forward and above the right cylinder and I asked what it was for and was told "don't worry about it". I always hate answers like that so I pressed him and was told it is a diagnostic port. Not sure if yours might be the same or if its related to your maintenance.
I guess on 2017 imwa moved the DP to right side with 2 wires.
My 2015 is 6 wires and located behide the left cover
I think that dealer is smoking crack, the data port on my 2018 M70 is a 4 wire connector in the headlight shell.
Correction on my post my DP is 4 wires

Re: Extra plug found

Posted: Wed Feb 14, 2018 11:49 am
by Albuquralque
Maybe a pic of said 2-wire (double female) connector might help. I have serious doubts it is a "diagnostic" port for something.

Re: Extra plug found

Posted: Wed Feb 14, 2018 11:52 am
by gobium
I think the 2 wires might for this side pannel
Wire is not hot becuase inline fuse removed.
Resized_20180214_105006.jpeg